Visit Västerbotten

Fullt drag på gator och torg

Motorveckan i Lycksele gasar i sommar på i vanlig ordning. Fullt drag väntas på gator, torg och på scenerna.

Motorveckan börjar den 21 juli och sedan väntas fullt ös i Lycksele med bilentusiaster från hela landet och våra nordiska grannländer på plats. Bilträffarna har blivit en jättesuccé och Mikael Jakobsson, koordinator för motorveckan, väntar sig ingenting annat det här året heller.

- Vi började med en speciell träff för enbart europeiska bilar i fjol och det kom närmare 300. Den stora bilträffen, som vi arrangerat sedan 1991, slog i taket i fjol med drygt 800 bilar. Det är ett otroligt intresse, konstaterar Jakobsson.

Kan ni växa mer?

- Jo, lite till går det nog. Vi har ytterligare yta att ta till men snart är det stopp.

Förutom bilträffarna bjuds det, bland mycket annat, på bilutställning, burnouttävling och snöskoter på vatten plus massor av underhållning från olika scener och evenemangsplatser. Motorveckan själva satsar på traditionell rockmusik med Björn Rosenström, Noise Makers från Tärnaby, engelska The Jets and Lights Out och Little Lindbergh and the Candy Kings. För att nämna några.

- Lördagskvällen kommer helt att dominaras av lokala band vilket, förhoppningsvis, kommer att ge ännu mera tryck, berättar Jakobsson.

Sun Cats och kultförklarade engelska rockikonerna i Status Quo är två andra musikaliska höjdare under motorveckan.

LÄS MER OM MOTORVECKAN