Visit Västerbotten

Bjuröklubb öppnar tidigare

Bjuröklubb bjuder, som alltid, på en sommar fylld av aktiviteter. Den här sommaren startar dessutom tidigare än någonsin. Föreningen Arena Bjuröklubb vill förlänga säsongen.

Föreningen kommer att under sommaren 2014 satsa på sina säkra kort som fågelskådning och allsång men också på, bland annat, fler musikarrangemang av olika slag. Dessutom ska säsongen förlängas så det blir helgöppet under hela maj och september. Det är en månad tidigare, och senare, än normalt. Allt för att fler besökare ska kunna hitta ut till Bjuröklubb.
     Under juni och juli kommer det att arrangeras musiktunderhållning förutom de botaniska vandringar som alltid genomförs under sommaren. Det blir ett varierat artistutbud och under midsommarfirandet bjuds det på allsångsfest vid fyren.

Vind- och regnskydd har byggts till

Vill du besöka Bjurö Klubb i hjärtat av Gold of Lapland så bjuder sommaren alltid på en lång rad aktiviteter. Du kan ta en fika på Café Fyren, där föreningen investerat i, bland annat, vind- och regnskydd för att fler ska kunna sitta ute i trädgården och du kan också välja att övernatta i den unika miljö som det gamla fyrhuset erbjuder. Klippans topp ligger 47 meter över havsnivån och du når huset via en 255 meter lång träramp som vindlar sig upp till den anrika platsen.
     Bjuröklubb är kanske mest känd för sina unika möjligheter till fågelskådning men här finns också landets äldsta samiska björngrav - daterad till cirka år 1000.
     Länsstyrelsen, som äger och ansvarar för naturreservatet på Bjuröklubb kommer även att göra utsikten från utsiktsplatsen på fyren änu mer attraktiv genom att öppna upp i vegetationen och att återställa naturen som den sett ut tidigare med kalare klippor.
     Tio ungdomar kommer att sysselsättas på Bjuröklubb den här sommaren där antalet besökare brukar hamna på omkring 20 000.