Visit Västerbotten

Bjuröklubb i sommarskrud

Bjuröklubb bjuder, som alltid, på en sommar fylld av aktiviteter. Föreningen Arena Bjuröklubb satsar på säkra kort som fågelskådning och allsång men också på, bland annat, en romansafton.

Vill du besöka Bjurö Klubb i hjärtat av Gold of Lapland så bjuder sommaren på en lång rad aktiviteter. Du kan ta en fika på Café Fyren och du kan också välja att övernatta i den unika miljö som det gamla fyrhuset erbjuder. Klippans topp ligger 47 meter över havsnivån och du når huset via en 255 meter lång träramp som vindlar sig upp till den anrika platsen.

Bjuröklubb är kanske mest känd för sina unika möjligheter till fågelskådning men här finns också landets äldsta samiska björngrav - daterad till cirka år 1000.

I sommar blir det traditionell fågelskådning, allsång, mjukjazz, blomstervandring och föredrag om säljaktens historia och Lövångersnatta (som firar 50-årsjubileum). Men det presenteras också en romansafton då mezzosopranen Helena van Heel bjuder på sånger om, och vid, havet innan säsongen tas mot sitt slut via Fyrens Dag den 18-19 augusti.

Då visas fyren för allmänheten med anledning av Internationella Fyrdagen den 19 augusti.