Visit Västerbotten

Lisa Lövbrand spelar på hemmaplan med Göran Fristorp.

Lisa Lövbrand har under sommaren turnerat i södra och mellersta Sverige tillsammans med Göran Fristorp, klassisk- och visinriktad gitarrist som blev rikskändis efter schlagervinsten med "Sommaren som aldrig säger nej" 1973. Några av turnéns sista spelningar sker på hemmaplan i Västerbotten.

Lisa, som annars är bosatt i USA, har gjort sig ett namn i internationella jazzkretsar. Göran upptäckte hennes musik genom ett samlingsalbum där hon sjöng "Best of me".
- Något i Lisas uttryck, i hennes röst, grep mig på ett unikt sätt, berättar Göran som bestämde sig för att ta kontakt.

Lisa kände väl till sångaren och gitarristen sedan tidigare. Efter ett möte i samband med att sångerskans senaste skiva Let Me Love You gavs ut i Sverige bestämde sig de två för att göra något tillsammans: en sommarturné.

Konserterna som äger rum i Umeå och Dorotea i början av september har ett brett program som rymmer såväl jazz, visa och pop som Taube och duetter.

- Jag är så glad att Göran och jag funnit varandra. Känsligheten delar vi och Görans oerhörda erfarenhet och lugn blandas väl med min impulsivitet och ger oss spännvidd. Han har en helt underbar röst och en tonsäkerhet som heter duga, jag tror att våra röster kommer viga sig mycket väl, säger Lövbrand.

- Det känns som att Lisa och jag vill förmedla samma saker med vår musik, därför passar det så bra att göra något ihop. Nu blir det verklighet, säger Göran Fristorp.