Visit Västerbotten

Sune är hetast på hojen

Vildmannen från Vilhelmina, Sune Andersson, har alltid levt efter devisen att gasen ska vara i botten - och det tänker han fortsätta med. Men åt vilket håll vänder han sig när han själv vill uppleva någonting som får även hans mage att pirra till lite extra?

Sune Andersson med eventföretaget SA Event bjuder alltid sina gäster på det mesta av det bästa. Du kan testa racing med rallybil, fyrhjuling eller crosscart eller varför inte skoter eller snövessla..?  Efter 14 år i stuntbranschen vet Andersson hur han ska skapa rock and roll, häftiga adrenalinkickar, skratt och spänning för grupper, eller enskilda, som bokat in sig på Kroktjärns Eventcamp.

Han har levt ett liv där det mesta handlat om att ligga på gränsen, att utmana ödet och att bjuda på halsbrytande konster på en mc. Allt som behövs är 100 meter asfalt.

Antalet kraschade hojar är oräkneliga och ett försök att ta det lite lugnare där ute under 2011 blev ett misslyckande - att lära gamla fartfantomer att cykla långsammare var helt enkelt inte möjligt. 

"Sist jag gjorde ett eldstunt så tog jag visserligen eld själv men det går alltid att göra det ännu lite hetare."

- Nej, det funkade dåligt. Det var bara att gå tillbaka till det gamla, konstaterar Sune Andersson som dock under våren, än en gång, har fått smaka på att det kostar på att testa gränserna. Brutna nyckelben, näsben och bröstben som skruvats ihop med titanplattor minner om den senaste träningsvurpan. Rakt in i en betongbarriär i 90 kilometer i timmen.

- Det blir något slags normaltillstånd att ha ont lite här och där.  Det är ofrånkomligt. Annars testar man inte gränserna nog.

Drömstunt?

- Jag gillar eld. En riktigt het eldstunt. Sist jag gjorde det så tog jag visserligen eld själv - men det går alltid att göra det ännu lite hetare.

Företaget tar, självklart, massor av tid så några större möjligheter till semester eller egen tid har, egentligen inte, Sune Andersson. Men visst finns det ett några favoritställen dit han själv styr när han vill känna sig lite extra berörd eller utmanad.  

- Skellefteå Driving Center toppar min lista. Det är ett häftigt ställe. Blaikfjället väljer jag när det gäller skoteråkning. Men det finns otroligt många duktiga eventmakare i Västerbotten som jag inte hunnit kolla in, konstaterar Sune Andersson.

Drive on!

Några andra häftiga upplevelsemöjligheter i Västerbotten

MALÅ

FLY IN på Malå Flygfält, 25-26 augusti. Segelflygplan, motorseglare, motorflygplan, varmluftsballong, gyrokopter! Läs mer/kontaktuppgifter arrangör http://www.ballong.cc/

Hopptävling i Malå, 9 juni. Lokal tävling i hoppning för ridhäst på utebana, sex klasser 80-110 cm. Första start klockan 11.00. Arrangeras av Malå Ridklubb, läs mer/kontaktuppgifter arrangör http://www6.idrottonline.se/MalaRK-Ridsport/

LYCKSELE

Motorveckan i Lycksele, 21-28 juli. Som en stor tårta med olika aktiviteter. En nio dagar lång fest för motorintresserade som inte får missas! Läs mer/kontaktuppgifter arrangör http://www.motorveckan.se/

Trollbacken, cirka två mil norr om Lycksele, mitt i skogen, där hittar ni äventyrsanläggningen Trollbacken - en utmärkt plats för, bland annat, teambuilding.  Bland de olika aktiviteterna finns, exempelvis, vattenhinderbana, labyrintspel, fyrhjuling och fiske. Läs mer/kontaktuppgifter arrangör http://www.trollbacken.se/main.html

NORSJÖ

Svansele Vildmarkscenter. Testa framkomligheten med fyrhjuling (otroligt kraftfulla maskiner) på terrängbana ute i skogen eller kanske en betydligt mer tystgående dagstur på cykel i naturen. Läs mer/kontaktuppgifter arrangör http://www.svansele.se/

SKELLEFTEÅ

Boda Borg.Testa gränserna, utmana klockan eller kämpa mot andra lag, Boda Borg är en äventyrsanläggning utöver det vanliga. Besökarna får tillfälle att utmana och testa de egna personliga gränserna samtidigt som samarbetsförmågan sätts på prov. Läs mer/kontaktuppgifter arrangör/boka online http://www.goldoflapland.com/se/EventGuide/View/Barn_och_familj_-Aventyrshus_/Boda_Borg_i_Skelleftea_35072