Visit Västerbotten

Hårdkokt festival i vildmarken

Rockfestivalen Rock out Wild vid foten av fjället Nalovardo växer sig allt starkare. Nu är det dags igen med Dusty Diamonds som ett av dragplåstren. 

Festivalen som arrangeras 15 kilometer utanför Sorsele vid skidanläggningen Nalovardo är den enda i sitt slag i landet och gjorde succé när den hade premiär 2011. Då fick Bodil Häggström och hennes entusiastiska kamrater i arrangörsstaben belöning för det slit som startade 2010 då föreningen Rock out Wild bildades.

Tanken var att skapa en scen och att ge möjligheter för ungdomar i Sorsele med omnejd att lyssna på bra musik.

- Målet var att köra festivalen men också att ordna lokala spelningar så att ungdomar och andra kan lyssna på musik också på hemmaplan, säger föreningens ordförande Bodil Häggström.

2011 års succé har inspirerat till fortsatta ansträngningar och efter fjolårets tunga avslutning med Raubtier som finalband har Bodil Häggström och kompani trummat ihop en tuff samling hårdrocksadel även till årets festival som arrangeras den 2 och 3 augusti.

Pain, Helltrain, Wolfman Jack och Dusty Diamonds kommer att gästa scenerna tillsammans med ett 15-tal andra band och det hela invigs, traditionsenligt, med en spelning av Sorseles egna storheter, "husbandet" Vanity Insanity som specialskrivit en låt festivalen till ära.

Mer information finns på www.rockoutwild.com