Visit Västerbotten

P-Floyd ska lysa upp Rock out Wild

P-Floyd är det stora dragplåstret när festivalen Rock out Wild vid foten av fjället Nalovardo arrangeras den 1-2 augusti.

Festivalen som arrangeras 15 kilometer utanför Sorsele vid skidanläggningen Nalovardo är den enda i sitt slag i landet och gjorde succé när den hade premiär 2011. Då fick Bodil Häggström och hennes entusiastiska kamrater i arrangörsstaben belöning för det slit som startade 2010 då föreningen Rock out Wild bildades.

Över 40.000 har sett P-Floyd

Sedan har det rullat på och i år är Rock out Wild ett delprojekt i River Stories som är knutet till Kulturhuvudstadsåret 2014. En rad tunga artister finns, som vanligt, på scenerna och den här gången blir ett kultband från Dalarna den stora akten. Kulturprisbelönade P-Floyd kommer nämligen på besök. Bandet bildades i Skog i Dalarna av Jan Stumsner och drygt 40.000 åskådare har genom åren sett bandet under uppträdanden i lagendariska Valhallas förtrollande miljö.  

Spektakulära shower

P-Floyd bjuder på spektakulära shower med ljus och pyroteknink i klass med förebilderna i Pink Floyd vars musik, självklart, är den som framförs. P-Floyd gör dock alltid sina egna tolkningar av Pink Floyds melodier och det kan nog vara just det här som är receptet för deras framgång. Detta gör att det alltid känns fräscht och nytt även om du har hört låten många gånger förut.    

Svensk dödsmetall av toppklass

Ingen Rock Out Wild utan rejält metallgung dock. Svenska Deals Death ses som en av de kraftigast stigande banden på dödsmetall-himlen efter släppet av Point Zero Solution, vars release kom fredagen den 13 september 2013. Plattan hyllades av en enig kritikerkår och har satt Deals Death i samma upphöjda position som Kalmah och Children Of Bodom som härmed fått tuffast möjliga konkurrens.    

Övriga akter under Rock out Wild:

6th Awakening
Sonic Kharma
Helldorado
Johan Piribauer
Emma Fred
Them Legs
Octagon
Ida Carlsson
Shirley Bee & the Bitchslap
Morganas Döttrar