Visit Västerbotten

Linda från Umeå fick prova Dunderpaketet!

I år fick fler än någonsin chansen att prova olika upplevelser i vackra Västerbotten. Allt från liftkort och spa-entréer till isfiske och övernattningar kunde den som ville prova Västerbotten lägga vantarna på. Och den kanske bästa upplevelsen av alla var Dunderpaketet som innehöll en all-inclusive helgvistelse i Tärnaby med chansen att prova en mängd olika upplevelser: härliga trerättersmiddagar, kitesurfing uppe på fjället och helikopterskidåkning i fluffig pudersnö!

Över 300 upplevelser från olika entreprenörer och destinationer samlades in för att ge fler chansen att prova Västerbottens utbud av aktiviteter vintertid. Det gällde att ha tajming för att på kampanjsajten tinga upplevelserna eftersom nya upplevelser släpptes varje vecka. Den som hade turen att kamma hem det mest späckade upplevelsepaketet var Linda Karlsson, till vardags forskningsingenjör i Umeå och ursprungligen från Örnsköldsvik. Hon passade på att nyttja sin upplevelse under den soliga påsken.

Hej Linda! Och grattis till att du lyckades kamma hem Dunderpaketet!
- Tack! Jag blev verkligen superglad! Normalt brukar jag aldrig ha turen med mig, men nu var det ju lite tajming också att lyckas ta upplevelsen först.

Vem hade du med dig på resan?
- Jag har ju inga egna barn, så jag valde att låta min vän följa med som en födelsedagspresent till henne. Ingen av oss har tidigare varit i Tärnaby så det var spännande att få prova på en ny skidort.

Hur var mottagandet?
- Det kändes som om alla visste vilka vi var och varför vi var där. Förutom att det var superlyxigt att få åka en massa skidor och bara sätta sig vid ett dukat bord och få middagen serverad, så var personalen i receptionen väldigt engagerade i att vi fick en så bra upplevelse som möjligt.

Ni bodde på Tärnaby Fjällhotell, hur var det?
- Det var ett supertrevligt boende, och vi blev serverade en massa god mat. Rejäla luncher med husmanskost och lyxiga trerättersmiddagar. Men det häftigaste var panoramabastun med utsikt åt alla håll.

kite_smalVad fick ni prova på för aktiviteter?
- Till och börja med blev det mycket skidåkning. Vi fick hämta utrustning i hyran och utforskade alla backar, och liftkortet ingick ju också i paketet. Vi gick och väntade lite på att få åka helikopterskidåkning, eftersom det kändes som en riktig kanonupplevelse, men tyvärr var inte förhållandena på vår sida under helgen. Men däremot passade vi på söndagen på att testa kite. Anders, vår instruktör, tog oss upp på fjället där det blåste lite mer och vi fick prova på att styra kiten. Det var svårt att inte krascha den, men jätteroligt. Och verkligen något som jag kanske inte skulle ha kommit på att prova själv.

 

 

Det ryktas om att det blev en försenad utcheckning på måndagen?
- Vi hade ju ställt in oss på att det inte skulle bli någon heli-ski för oss, men på måndag morgon vid åtta så fick vi ett samtal att nu var det dags. Då var det inte ett särskilt svårt beslut att åka hem lite senare; jag har aldrig åkt varken helikopter eller offpist så det var superspännande!

Och ni fick celebert sällskap?
- Jo, självaste Stig Strand var en av våra guider. Han var väldigt trevlig och underhöll oss med historier. Tanken var att vi skulle få två helikopterlyft, men de andra i gruppen hade bokat tre lyft så då fick vi dessutom ett bonuslyft.


"Stigs tips för skogsåkning var att svänga eftersom träden inte flyttar på sig!"


Hur var premiären för heli-ski då?
- Det var jättehäftigt! De två första lyften gick från Sytertoppen och där låg det ungefär en decimeter orörd lössnö på ett hårt underlag. De andra som åkt förut var helt lyriska, så jag drog slutsatsen att det var riktigt bra förhållanden trots att jag inte har något att jämföra med. Sista åket var 8 km långt och 1100 m fallhöjd, så det sög ordentligt i benen i slutet av åket - särskilt eftersom solen legat på snön lite extra där. Dessutom var det skog sista biten vilket var extra utmanande, träden flyttar ju liksom inte på sig när man kommer som Stig påpekade.

Kan du rekommendera andra att prova det du upplevt?
- Absolut! Tärnaby är ett väldigt mysigt resmål med skön bykänsla och riktigt bra backar. Det är lyx att kunna prova både Hemavan och Tärnaby under samma vistelse eftersom det går gratisbussar mellan systemen, och liftkortet gäller i båda. Sen var helikopterskidåkningen något alldeles extra. Vilken frihetskänsla det är att åka offpist! Jag har aldrig ens tänkt tanken att man kan åka utanför pisten, men nu kommer jag definitivt göra det fler gånger.

Stort tack till Linda som delade med sig av sin upplevelse och fina bilder. Vill du också prova på Västerbotten? Snart drar sommarkampanjen igång - så håll utkik på vår webbplats för fler chanser.