Gondolen blir verklighet

Hemavan storsatsar ännu en gång. Inom en snar framtid kommer vi att se både expressliftar, fjällrestaurang, ett helt nytt skidområde och inte minst gondolen. Det här är Hemavan Vision 2025.

Äntligen blir Gondolen till verklighet i Hemavan, och beräknas stå klar inför säsongen 2017/2018. Tillsammans med “Vision 2025” där bland annat två nya expressliftar, en fjällrestaurang, ett nytt skidområde, bostäder finns med presenterades nyheten i slutet av oktober.

Hemavan fortsätter expandera och utvecklas; till säsongen 2015/2016 investerade man i en rykande färsk arkitektritad topprestaurang, ett nytt snösystem och ny belysning. Hemavans hittills största satsning, och en stor milstolpe, är nu på gång; under 2017 kommer en toppmodern gondolbana/telemix att byggas. Invigningen är beräknad till november 2017. Den stora satsningen innebär en större upplevelse under färden upp till toppen för områdets gäster, och är mycket efterlängtad. I en gondol kommer åtta personer att rymmas, det är även möjligt att köra in både barnvagn och rullstol. Gondolen kommer vara tåligare för vind och kyla samt ha högre driftsäkerhet än den nuvarande liften.

Öppning för nya grupper
– Den nya liften kommer även innebära en bättre produkt året om då fjällvandrare och cyklister enkelt kan ta sig upp på fjället under sommarmånaderna. Den nya liften kommer även öppna upp för nya grupper att ta sig upp på fjället. Säger Pontus Lindh, marknadsansvarig på Hemavan Alpint.

Vision 2025
Tillsammans med ett antal starka aktörer på orten har ledningen på Hemavan skapat Vision 2025. Stor potential har sedan länge setts i Hemavan, varför det nu är dags att höja nivån ett steg genom den långsiktiga planen. 
– Fjällen och skidåkningen som finns i Hemavan hör till de bästa i Norden, nu vill vi att liftar, boende och restauranger höjs till samma nivå. Säger Christian Björklöf, styrelseordförande.

Relaterade artiklar