Skidguiden

Det är ju något speciellt med Västerbotten och skidåkningen. Här fostrades Stenmark, Anja och många fler. Du kan välja skidanläggningar med alla möjliga sorters nedfarter. Familjevänligt om du vill – off pist om du vågar.

Hemavan Tärnaby 

#riktigafjäll
Hemavan Tärnaby är centrum för friluftsliv i den svenska delen av Lappland, här erbjuds otrolig skidåkning i en fantastisk fjällmiljö. De två byarna Hemavan och Tärnaby erbjuder skidåkning på alla nivåer. Totalt finns här 15 liftar, 80 nedfarter, två snowparks och en Ski Cross Arena. Här ligger också Kobåset, som allmänt betraktas som Sveriges bästa friåkningsområde. Hemavan är Sveriges enda skidort som kan skryta med sin egen flygplats rätt i centrum, bara några minuters promenad från skidbackar och boende.

Nedfarter: 35 st
Liftar: 26 st
Fallhöjd: 665 m i Hemavan, 350 m i Tärnaby

Klimpfjäll

"Bra skidåkning och genuin fjällsemester" 
När du är i Klimpfjäll är i fjällen på riktigt – du både ser, hör, känner och upplever det! Klimpfjäll ligger precis i hörnet av Västerbottensfjällen mot Norska gränsen och Jämtland. När du står på toppen av skidsystemet befinner du dig på 805 m. höjd över havet och du har utsikt mot ett massivt fjällandskap. Ett kompakt skidområde med 2 centrala liftar och en central skidstuga gör det lätt att hålla ihop kompisgänget eller familjen. Det finns nerfarter från grön till svart som ger rolig och utmanande åkning  för alla kunskapsnivåer. Sydliften och Norrliftens korta liftsträckor av 1900 personer i timmen vilket innebär att liftköer  knappt existerar.

Nedfarter: 15 st
Liftar: 2 st
Fallhöjd: 805 m

Kittelfjäll

"Riktig skidåkning för alla" 
Kittelfjäll är vida känt för sin offpist och heliski där du hittar dina egna vägar ner och skapar favoritbackarna själv. Det perfekta pudret och upplevelseåkningen.  Samtidigt är barnområdet och de snällare backarna minst lika bra. Kittelfjäll är litet, genuint och med backar för alla. 

Nedfarter: 42 st, 37 offpistnedfarter, 5 pister.
Liftar: 4 st varav 2 långa släpliftar, 1 kortare knapplift och 1 barnlift.
Fallhöjd: 420 m från liften, 600 m från Kittelfjälltoppen, 800 m vid toppturer, heliskiing etc.

Borgafjäll

"Platsen för alla"
Skid- eller skoteråkare, familjer med eller utan barn, ensamstående, pensionärer och ungdomar, ja, precis varenda en är lika varmt välkomna. Den lilla fjälldalen har olika karaktär och passar därför allt från lugnare småbarnsfamiljer, turåkare och alpinantusiaster till de mest våghalsiga offpistfantast. Det natursköna området är långt ifrån överexploaterat och erbjuder förutom bra skidåkning även möjlighet till en rad andra vinteraktiviteter, kulinariska upplevelser och en unik arkitektur. Här erbjuds också AfterSki och pubkvällar med fullt ös och
 band eller en trubadur som spelar.

Nedfarter: 13 st
Liftar: 3 st
Fallhöjd: 289 m

 

Mer information

Relaterade artiklar