Skidbussen knyter ihop byarna

Lagom till sportlovet tog skidbussen sin premiärtur mellan Hemavan och Tärnaby.

Lördag den 25 februari 2017 tog skidbussen som skall gå mellan Hemavan och Tärnaby sin premiärtur. Bussen kommer att gå lördagar resten av vintern vilket gör det enklare för fler att se och uppleva mer. 

Sofi Marberg Visit Hemavan Tärnaby som har jobbat med frågan kring skidbussen säger

- Det är positivt att vi fått till skidbussen lagom till sportloven och vi ser det som ett led i att förbättra kommunikationerna inom vårt område. Det arbetet är en långsiktig fråga och det här är ett litet steg på vägen. Jag hoppas våra gäster kommer att nyttja bussen för att prova nya backar och längdspår, för en shoppingtur eller för att besöka några av våra caféer eller restauranger i den ena eller den andra byn.

"Att erbjuda ett alternativ till att ta bilen är en viktig del i att arbeta för hållbara lösningar, detta är ett steg på vägen som vi ser på det."

Bussen kommer att gå en slinga som startar i Tärnaby, går in till Krokfors fritidshusområde vidare till Hemavan och sen tillbaka ner till Tärnaby. På varje hållplats är det på- och avstigning. För de som har skidpass eller löst spåravgift är skidbussen helt gratis. Övriga betalar biljett via betaltjänsten swish.

- Hemavan Tärnaby är en skiddestination och skidbussen har därför en viktig betydelse för att knyta samman byarna. Orterna kompletterar varandra på många sätt. Under annalkande högsäsong känns det bra att kunna underlätta för alla gäster att ta del av hela området, säger Thomas Ringbrant VD Hemavan Alpint

Förhoppningen är att fler, med hjälp av skidbussen, upptäcker att även Tärnaby har åkning för alla. Dessutom får ju de som väljer att åka från Hemavan till Tärnaby möjligheten att äta lunch på Tärnaby Fjällhotell och en av Sveriges bästa korv-krogar eller mumsa på en stenugnsbakad pizza i Ingemarbacken.

» Tidtabell för skidbussen

Relaterade artiklar