Mat och Måltider

Västerbotten är en destination med alltifrån vilda råvaror till vällagad fine dining. Region Västerbotten Turism erbjuder här omvärldsspaning och kunskapshöjande aktiviteter med fokus på mat. Mat och måltider har blivit en allt viktigare del i resenärens upplevelse av en destination. Vad, var och hur man äter under resan får stor uppmärksamhet, från inspirationsfasen till det egna berättandet efter hemkomsten. Dessutom ökar antalet resenärer som är särskilt intresserade av mat och dryck. För dem kan rentav måltiden vara det som avgör vart en resa ska gå. Därigenom har maten förvandlats från något ”nödvändigt ont” som knaprar på reskassan, till själva reseanledningen. För de flesta hamnar synen på mat någonstans däremellan: Tillgång till god mat och möjlighet till bra måltidsupplevelser förhöjer resan och gör oss mätta och tillfredsställda på flera sätt. I Västerbotten finns ett brett utbud råvaror och producenter som erbjuder högklassiga måltider hela vägen från fjäll till hav. Region Västerbotten Turism deltar i flera samverkansarrangemang där livsmedel är i fokus. Vår funktion är att vara en länk mellan strategiarbetet och företagarna, så att behov och möjligheter kommuniceras effektivt och entusiasmerande åt båda håll.

På gång