Våra destinationer

Vilda, vackra Västerbotten Lappland bjuder på varierande natur och en mängd upplevelser. För dig som vill veta mer, få aktuell information eller hjälp att planera din resa så rekommenderar vi att du kontaktar någon av våra destinationer.

South Lapland

Området södra Lappland består av kommunerna i Vilhelmina, Dorotea, Åsele och Strömsund och är till ytan lika stort som Belgien men med endast 25 000 invånare. Här finns bland annat 10 000 sjöar och 150 bergstoppar som är högre än 1 000 meter över havet. Som en av Europas sista vildmarker bestående av både fjäll och skogsmarker är förutsättningarna fantastiska för friluftsaktiviteter i absolut toppklass, dessutom finns en rik samisk kultur i området. I södra Lappland är vildmarken aldrig långt borta och orörd natur finns även alldeles i närheten av de fyra centralorterna.
www.southlapland.com

Gold of Lapland

Gold of Lapland sträcker sig över norra Västerbotten från kusten i Skellefteå och Robertsfors, över Norsjö, Lycksele, Malå och hela vägen till Ammarnäsfjällen i Sorsele. Här finns ett brett utbud av helt unika aktiviteter och upplevelser, den industrihistoria som präglat just vår bygd, tillverkningen av Västerbottensost och de djur och den natur som karaktäriserar just vårt område.
www.goldoflapland.com

Visit Umeå

Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Umeå, Vindeln och Vännäs bildar Umeåregionen. Tillsammans erbjuder kommunerna en unik bredd. Dels stadens nöjen med shopping, restauranger och nattliv, dels vildmarken och svindlande äventyr precis runt hörnet. Orörd natur, milsvida skogar, havets dyningar längs 800 km slingrande havskust. Älvarnas brus, ljusa sommarnätter och en modern stad med ett stort kulturutbud - allt inom en timme med bil. 
www.visitumea.se

Visit Skellefteå

Skellefteå är en härlig sommarstad med aktiviteter och sevärdheter för alla smaker. Och när det är sommar ställer vi till med fest i staden med massor av musik och härliga möten under Stadsfesten. Sommaren avslutas i matens tecken i slutet av augusti med en Matfest som är ett av norra Sveriges största matevent och väl värd att stanna till en dag extra för. Vi bjuder även på vacker natur i form av solbadande kustland och vildvuxna skogar, kulturpärlor och spännande historia, men kanske framförallt - människor fulla av kärlek.
www.destinationskelleftea.se

Hemavan Tärnaby

I Hemavan Tärnaby är vyerna majestätiska och möjligheterna många. Söker du sommarlugnet så finns det här tillsammans med fjälläventyren som stannar i minnet. Fiska, cykla, vandra, plocka svamp eller hjortron - de somriga guldögonblicken finns nära.
www.hemavantarnaby.se

Visit Vindelälven

Vindelfjällen och Vindelälven är dit man åker för att hitta andrum. Här finns ett av de mest tillgängliga fjällområden man kan tänka sig, liksom gamla skogar som andas sagor, spännande matkultur, ett fiske i världsklass och fina kulturupplevelser.
www.visitvindelalven.org