Fyra goda anledningar att besöka Skellefteå i vinter

Äta gott, en natt på hotell och kanske se en match med Skellefteå AIK? En perfekt plats för vinterns weekend.

Besöker du, någon gång under vinterhalvåret, Skellefteå kommer du framför allt att slås av fyra saker: Närheten, evenemangen, maten och ishockeyn.

Närheten – för trots att Skellefteå spänner över 7 217 kvadratkilometer är det nära till det mesta.  Det du behöver finns liksom alltid runt hörnet, vare sig det är stadens puls eller naturens möjligheter. Här ryms kvällsunderhållningen, aktiviteterna, den mysiga stadskärnan, shoppingen, restaurangerna och hotellen på försvinnande kort avstånd från varandra.

Evenemangen – för att Skellefteborna gillar att förströ sig med god underhållning. Hög kvalitet har blivit något av ett signum för de evenemang som sätts upp i Skellefteå. Något som såväl tillresta besökare som skelleftebor vet att uppskatta. Om det så är något ur Västerbottensteaterns rejäla repertoar, en konsert arrangerad av Skellefteås levande musikscen eller en nationell storproduktion spelar mindre roll. Här håller upplevelsen alltid hög kvalitet.

Maten – för i Skellefteå äter man också gott. Gärna av lokala råvaror, tillredda med lokal spetskompetens. Restauranglivet i Skellefteå har de senaste åren upplevt en fantastisk utveckling och idag kan Skellefteå erbjuda ett imponerande kulinariskt utbud. Från traditionsenlig norrländsk kost till fine-dine-upplevelser av internationellt snitt - allt lagat med mycket kärlek.

Ishockeyn – för att du som besökare inte kommer undan att Skellefteå är en hockeystad - allra minst mitt i rykande hockeysäsong. Skellefteå AIK har stått som svenska mästare två år i rad. En framgång som värmer lite extra när den ishockey som spelas på Skellefteå Kraft Arena uppmärksammats för att vara särdeles glad och positiv. Och, inte att förglömma, den inramas av en fantastisk publik.

Du som besöker Skellefteå bor naturligtvis skönt på någon av stadens hotell. Antigen nybyggt och supermodernt eller varför inte genuint i trivsam herrgårdsmiljö.

Hur du än vrider och vänder på det är Skellefteå ett koncentrat av goda förutsättningar, vare sig du väljer att besöka oss för en lång weekend eller ett mitt-i-veckan-besök.

Mer information

Relaterade artiklar