Ett hus – tre koncept

Mat gjord på råvaror av högsta kvalité, med både norrländsk och isländsk inspiration och gott samvete

På Bryggarbacken intill Skellefteälven kan du njuta av gourmetmat där norrland blandas med island, och under samma tak mingla till skön musik eller ta en fika med hembakt och gott kaffe. Det här är Bryggargatan och Brygg Club & Café.

Tillsammans driver Sarah, Jon Oskar och Runar tre helt skilda koncept med en stor gemensam nämnare: mat och dryck av hög kvalitet och lokalproducerade råvaror. På Bryggarbacken erbjuds gästerna välpaketerade måltidsupplevelser i en bred meny där norrländska och isländska råvaror blandas med influenser från hela världen.

Både kött och fisk är noga utvalt för att främja hållbarhet och djurvänliga gårdar. Kvalité med gott samvete!

Namn med historia

Sarah drev tidigare tillsammans med de båda köksmästarna på Bryggargatan, en restaurang med samma namn i Piteå. Då var den inrymd i ett gammalt bryggeri på just Bryggargatan.
– Efter sex år kände vi oss ganska färdiga med verksamheten där och valde att lägga ner. När sedan möjligheten att skapa något helt nytt i Skellefteå dök upp kunde vi inte låta bli att tacka ja. Dessutom hade vi haft väldigt många tillresta besökare från Skellefteå i den förra restaurangen så vi kände att det fanns en efterfrågan, berättar Sarah.

Under sommaren kan gästerna avnjuta maten på uteserveringen med utsikt över Skellefteälven och solläge hela dagen.

Tillsammans med en arkitektbyrå har de varit med och utformat byggnaden från grunden. Ett arbete som Sarah beskriver som både spännande och lärorikt.
– Vi har kunnat skapa de absolut bästa förutsättningarna. Sedan har vi fått veta att det tidigare låg ett bryggeri på tomten där vi byggt, vilket är ett fantastiskt sammanträffande. Det ger en dubbel historia till att namnet har fått följa med, säger Sarah.
Under somrarna kan gästerna också avnjuta maten på uteserveringen med utsikt över Skellefteälven och solläge hela dagen.

Club & Cafe

BRYGG Café serverar hembakt och lunch. Varje fredag serveras after work buffé och på söndagar kan man även avnjuta en söndagsbrunch. Självfallet är allt tillagat av lokalproducerade och ekologiska råvaror. 

BRYGG Club Serverar smarriga drinkar, både med och utan alkohol. Här finns ett härligt dansgolv, en lugnare loungedel och uteterrass. Ett ställe för mingel och skön musik, som också kan nyttjas för bland annat konferens och festliga arrangemang.

Lokala smaker och råvaror

I Bryggargatans restaurang tar de vara på den norrländska mattraditionen och låter råvarorna styra menyns utformning.
– Vi vill göra det mesta av alla smaker, och då måste vi utgå från tillgången på råvaror. Det finns väldigt många bra lokala producenter som delar vår passion för kvalitet.
Sarah berättar att det som inte finns att få tag på lokalt ersätts med ekologiska råvaror.
– För oss är det viktigt att vi känner oss stolta över det vi serverar våra gäster. I mångt och mycket blir restaurangerna en stor del av vår identitet, och då måste vi tro på vad vi gör och göra det fullt ut, säger Sarah.

Sarah har redan hittat några pärlor i Västerbotten som hon gärna rekommenderar.
- Området Nordanå i Skellefteå är fridfullt och vackert att vandra i under alla årstider, och det är också ett trevligt kulturområde. När jag bodde i Umeå tog jag gärna en skärgårdsbåt ut till Norrbyskär som är oerhört vackert. Skellefteå har ju också en fin skärgård som jag ser fram emot att upptäcka mer, avslutar hon.

Mer information

Relaterade artiklar