Familjemys i skidbacken i Malå

Hettande, rosiga kinder, gnistrande ögon och varm choklad. I Tjamstanbackarna är stämningen alltid på topp.

Med en säker stoppsladd och med ett brett leende stannar Oscar längst ner i Tjamstanbackarna.
     – Det är helt toppen att vara här i Malå. Jag brukar tävla mot mina bröder i backen och det är alltid jag som vinner, konstaterar han innan han åker iväg mot liften igen.

Tord och Chatrine Eklund med sina tre söner har ställt upp sin husvagn i Malå under sju säsonger och har trivts utomordentligt bra på campingen. Numera är husvagnen såld men de fem milen från Norsjö till Malå pendlar de gärna för ett besök i backen.
    - Både campingplatsen och skidbacken är speciellt anpassade för just barnfamiljer. Stämningen alltid på topp här, vi har fått nya vänner men även haft möjligheten, på ett mysigt sätt, att umgås med släkt och vänner hemifrån som också bott på campingen, berättar Tord.

Pulkbacke, grillplatser och hotell

Tjamstanbackarna har ett varierat utbud av nedfarter allt från en barnvänlig backe i väster, med funpark till en mer svår och brantare backe i norr. I området finns även en pulkbacke och fina grillplatser där du kan göra upp eld och grilla korv eller bara värma sig en stund innan det bär av mot backen igen. Har du inte husvagn, som Tord och Chatrine, så finns ett hotell alldeles intill backen.
    Hotellets arrendator, Camping och Ski Event Malå Hotell AB, har genomfört en del renoveringar och bland annat restaurangen har fått en ansiktslyftning och några av stugorna fräschats upp.  
    Oscar kommer återigen nerför backen med ett leende men nu tillsammans med bröderna Alfred och Filip. De meddelar att nu är de sugna på den där varma chokladen och korvmackorna som de vet ligger pappa Tords ryggsäck. Med hettande, rosiga kinder och gnistrande ögon dricker pojkarna den varma chokladen samtidigt som de berättar för pappa Tord och mamma Chatrine om alla spännande saker de varit med om i backen.

Mer information: www.malahotell.se

 

Relaterade artiklar