Västerbotten tar plats i White Guide 2019

Att Västerbotten är ett län med unika kulinariska influencer råder ingen tvekan om. Hela fjorton restauranger från länet är listade i 2019 års White Guide.

Restauranger i White guide 2019 i Västerbotten:

 

Restaurang Wild River i Vindeln
"Deras inspiration är närområdets naturliga skönhet och kulinariska traditioner i kombination med vad det västerbottniska inlandet erbjuder. För dessa kockar är det därför logiskt att samarbeta med lokala bönder och det skafferi naturen själv kan erbjuda. Maten anpassas efter säsong för att råvarornas främsta egenskaper ska komma till sin fulla rätt. Glädje, passion och kärlek är en del av deras sätt att arbeta, vilket också kommer att märkas på tallriken."

Hunger & Törst i Umeå

"Vi byter meny varje vecka för att kunna laga det vi tycker mest om, råvarumässigt, just där och då. En femrätters meny komponeras efter dessa förutsättningar, där du väljer om du vill äta 5 eller 3 rätter. Till detta matchar vi noggrant våra dryckespaket, eller så väljer du själv från vår vinkammare. Givetvis har vi lika välkomponerade alkoholfria dryckespaket."

Harlequin by Hunger & Törst i Umeå
"Harlequin är en pulserande storstadsrestaurang i symbios med vår andra restaurang Hunger och Törst. Ni kommer att känna igen personalen från båda restaurangerna när ni kommer till oss. Hos oss är bästa upplevelse, service och produkt alltid i fokus, vilket gör att vi utvecklar och utmanar varandra konstant för att leverera absolut bästa upplevelse till våra gäster."

Stadskällaren i Skellefteå

"Här har vi skapat en skön miljö med modern mat i vår restaurang och bar som samsas med vår saluhall. Där hittar du allt från lokalproducerat kött och ostar till fantastiska olivoljor, Japanska kolgrillar eller sommarens bästa tillbehör.  Här blandas allt i en härlig mix där några äter, någon hänger i baren och andra shoppar coola köksprylar."

Virisen i Tärnaby
"Unika råvaror som kommer från den egna gården eller den nära omgivningen. Råvarorna förädlas till exklusiva menyer i vårt kök, i restaurangen kan du och dina vänner avnjuta mat och dryck i lugn och harmonisk miljö."

Björk Topprestaurang och Fjällbar i Hemavan
"Här serveras cross-over, internationella rätter med lokala råvaror i ett brett prisspann. Fin och innovativ matlagning på förstklassiga råvaror där hela världen får vara inspiration. På eftermiddagarna övergår det mot stimmig afterski-stämning där belysningen dämpas och volymen ökas." 

Bistro Bryggargatan i Skellefteå
"Vi älskar god mat, god dryck och trevliga måltider och tillsammans med vår personal jobbar vi målmedvetet för att kunna erbjuda just det. En mötesplats med kvalitet och värme, goda smakupplevelser och trevlig atmosfär."

Bistro Le garage i Umeå
"Traditionella rätter, företrädesvis svenska och franska. Wallenbergare, kroppkakor, strömming, lax, isterband och Janssons - det finns gott om svenska klassiker att välja bland."

Gotthards Krog i Umeå
"Här finns gott om ”twistade klassiker” där vi varvar regionens unika råvaror och traditioner med inspiration från hamnar, hav och influenser från andra kulturer. I sann Umeåanda låter vi även det gröna stå i centrum i ett hållbart kök med utvalda råvaror."

Fiskekrogen Kvarkenfisk i Täfteå
"Tack vare fisket och kunskapen inom förädling kan vi erbjuda delikatesser direkt från havet som tillagas av våra skickliga kockar."

Köksbaren i Umeå
"Köksbaren är en gastrobar, en folklig krog för alla som gillar att umgås och äta förstklassig mat tillagad av det bästa som finns för stunden."

Restaurang Nygatan 57 i Skellefteå
"Ett kök med stor erfarenhet och som med noggrannhet väljer säsongens bästa råvaror och tillagar maten kärleksfullt för att ge Dig, som gäst, en okomplicerad smakupplevelse med grunden i den rikedom som erbjuds i våra omgivande trakter från skog, äng, sjö och fjäll."

Rex Brasserie i Umeå
"Med själen i Frankrike och hjärtat i Norrland rör vi oss med årstiderna och tar vara på de råvaror som varje säsong har att erbjuda. Med fokus på lokalt och närproducerat lagar vi mat från grunden med inspiration från det klassiska franska köket."

Tapas Bar & Deli i Umeå
"Kulturen tapas – Vi lagar mat för stunden, inspirationen hittar vi främst i Spanien, kring medelhavet, ibland runt knuten här hemma."

 

Relaterade artiklar