Gastronomiskt tillskott i Kittelfjäll

Klassisk mat med en tvist, är vad som kommer serveras i Kittelfjälls nya restaurang. Under julhelgen slog Jasper & Lotta Bergström upp dörrarna till Kittelfjäll Värdshus.

“Genuin fjällmiljö och jättegod mat, kryddat med en hängvänlig bar och fräscht boende till en vettig peng”

Så beskrivs den nya satsningen Kittelfjäll Värdshus – Matsal, bar & rum. Årekocken Jasper Bergström och hans fru Lotta kommer att driva restaurangen i sällskap av Kittelfjällentusiasterna Jens och Annika Fredriksson som tar hand om rummen. 

Den 25 december slog Kittelfjäll Värdshus upp sina dörrar vid liften Jan Express. Här serveras klassisk skidåkarmat med en tvist, tillagat av lokala råvaror. Till exempel Älgsouvas med syrade och råhyvlade betor, chili sin carne med rostad och rökt paprika eller klassikern stekt falukorv med stuvade makaroner, för barnen. Restaurangen håller öppet varje kväll fram till 8 januari och på nyår serveras en riktigt festlig meny med bubbel och fyrverkerier. Vidare under januari håller restaurangen öppet onsdag-söndagkvällar.

Under helgen vecka 5 öppnas lunchen, med á la carte och gott fika, och hålls öppen varje dag som liften går. Så småningom öppnas även en köksbar där ett urval av kött, såser och annat gott kan köpas med hem. En rad av trubadurer är redan inbokade för att underhålla och skapa stämning under mörka vinterkvällar.

 

Mer information

Relaterade artiklar