Klart för 20 kilometer på is

Ideellt engagemang har gjort det möjligt att ta sig fram två mil på Tavelsjöns is.

 

Ideella krafter har gjort Tavelsjö AIK Isbana möjlig. Som bekant kan även Norrland vara snöfattigt, men is på vattendragen blir det alltid.

Så fort isen lagt sig började arbetet med isbanan, och med hjälp av traktor och snöslunga finns nu en fyra meter bred och två mil lång isbana. Målsättningen är att isbanan ska snöröjas inför helgerna vintern och våren igenom, så länge isen är säker.

Tavelsjö isbana ligger ca 2,5 mil nordväst om Umeå. Och för dig som inte har möjlighet till bil går gratis bussar från Umeå under helgerna.

Engagemanget är stort, både från arrangörer och allmänheten. Facebooksidan går varm med bilder och videos från besökare, statusuppdateringar gällande isläget och frågor om tillhörande material.  De som vill kan välja att köpa dags- eller årskort. En avgift som bidrar till att hålla isbanan i gott skick. Målsättningen är att isbanan ska kunna snöröjas inför helgerna hela vintern och våren igenom, så länge isen är säker.

Den två mil långa isbanan slingrar sig i en åtta över Tavelsjön. Under turen passerar ett flertal platser att hoppa in och värma sig lite eller få sig en bit mat. Och för de som inte vill skrida fram på isen går det alldeles utmärkt att åka skidor på snön bredvid banan eller promenera.


Mer information

Relaterade artiklar