Navet – en aktiv mötesplats för alla

Navet är norra Sveriges modernaste badanläggning och en träffpunkt mitt i Umeå – ett besöksmål för både nära och långväga gäster.

Navet är skapat för att vara till för alla. Utbudet av aktiviteter är därför brett – från tävlingssim i 50-metersbassängen, lek i äventyrsdelen och träning i alla dess former till relax-avdelningen med aufguss-bastubad, restaurang och gym. 

Det första badhuset i Umeå stod klart 1894. Fortfarande idag kan vi se spår av den inrättningen, då skylten till Varmbadhuset finns bevarad på fasaden till det 1800-talshus som vetter mot Strandpromenaden och Årstidernas park, mitt i centrala Umeå.

Det senaste badhuset öppnade sina portar i augusti 2016, några kvarter norr om sin föregångare. Navet är norra Sveriges modernaste badanläggning och en träffpunkt mitt i Umeå – ett besöksmål för både nära och långväga gäster.

Alla ska också kunna ta sig enkelt till den här nya mötesplatsen. Navets placering, invid lokaltrafikens knytpunkt Vasaplan, underlättar transporter till och från badet och i skapandet av varje del av huset har tillgänglighet för alla varit ledande. Navet är därför helt befriat från trösklar och andra hinder, här finns liftar till bubbelpoolerna, avställningsytor för rullstolar och barnvagnar, hörslingor på strategiska platser och lyftplattor till bassängerna.

Bild uppifrån på två parallella vattenrutschkanor . I den ena åker två badgäster på en badring och i den andra åker en ensam man.

– Vi vill att alla ska få del av ett stort utbud och få bästa möjliga vattenträning. Våra instruktörer är välutbildade och tar väl hand om både erfarna och oerfarna besökare, vare sig det gäller elit- eller nybörjarnivå, säger Jonna Segrén, enhetschef på Navet.

Se mer på www.navet.umea.se

Alla foton är tagna av Mattias Andersson (pressbilder).

Mer information

Navet – en aktiv mötesplats för alla

Relaterade artiklar