Saxnäs är på spåret

Skidsäsongen är igång i Saxnäs sedan första helgen i november.

Skidsäsongen är igång i Saxnäs sedan första helgen i november. Med fler bokningar än någonsin, dessutom. Så vill du besöka längdåkningseldoradot - boka i tid.

- Vi märker en markant ökning av intresset. Ett tydligt resultat att folket vill ha snö, säger Anders Sallnäs vid Saxnäsgårdens Hotell & Konferens.
    Första helgen i november var det klart för längdskidåkning och en efterlängtad skidpremiär på snö i Saxnäs. Anders Sallnäs meddelar att trycket och intresset är stort. I samband med premiären finns redan pistade spår för 19 kilometer klassisk åkning och 19 kilometer skate. Något som lockar. Det utbyggda spårsystemet ger sedermera en utmanande upplevelse för alla typer av skidåkare.
    - Det finns ju en tradition hos oss att alltid ha snö och vi satsar på en totalupplevelse, inga konstigheter egentligen. Intresset är dock betydligt större i år än tidigare. Vi kommer, exempelvis, att ha fullbelagt under julhelgen.  

Hotellet och restaurangen är öppen alla dagar i november fram till den 11 december för skidgrupper och skidåkande privatpersoner. Sedan tar julfirandet vid. Intresset för att fira jul i fjällen och i Saxnäs har ökat explosionsartat och Saxnäsgården är redan fullbokad. Under januari till mitten av februari är det öppet för skidåkare torsdag till söndag. Här finns det fortfarande plats, så passa på att boka en skidweekend. Från mitten av februari har Saxnäsgården öppet alla dagar.

Populärt också i Tyskland

Saxnäs satsar på längdskidor för privatpersoner, vuxen elit och läger för ungdomar. Aktiviteter som kan kombineras med klassisk fjällturism i den storslagna naturen i området. Anläggningens goda rykte har även nått utomlands. I tre år i rad har det kommit en fullbokad grupp på 25 personer från Tyskland för att under en vecka idka fjällturism.
    - Det är extra roligt. De ska åka längd, gå med snöskor, köra skoter, isfiska, åka snövessla och lära sig om den samiska kulturen. Det hela är ett samarbete med Wikinger Reisen som möjliggjorts via kontakter med Region Västerbotten Turism och Ulf Figaro, konstaterar Anders Sallnäs.

Relaterade artiklar