Se fjällräven i naturlig miljö

Vill du se en fjällräv i dess naturliga miljö? Då ska du bege dig till Saxnäs för en guidad tur.

I samarbete med Stalo Adventures erbjuder Saxnäsgården guidade turer efter fjällräv från juli till och med september månad. Länsstyrelsen har gett Stalo Adventures ett speciellt tillstånd att anordna turer för att titta på den unika och mycket vackra fjällräven i högfjällsområdet kring Saxnäs, Klimpfjäll och Stekenjokk.
    Att erbjudandet ligger över två dagar beror på att du i samråd med guide ska kunna välja den dag som passar bäst för en guidad tur efter fjällräv.

En unik upplevelse väntar    

Fjällräven har ett starkt fäste i Kultsjödalen och inne på den jämtländska sidan där populationen i decennier har skyddats genom matning med medel mot rävskabb och skyddsjakt på rödräv. Detta har skapat en stark och stadig stam av fjällräv i området.
    Att se fjällräv med ungar är en unik upplevelse. Guiderna går aldrig närmare än 300 meter så en riktig kikare är ett måste på turen. Precis som en kamera med brännvidd på 500 mm och uppåt. Fjällrävarna kan dock vissa dagar vara på extra nyfiket humör och söker sig då självmant närmare och närmare betraktarna.
    Turen tar mellan tre och åtta timmar och att den ligger över två dagar beror på att då kan du som besökare i samråd med guiden välja den dag som passar bäst för den guidade turen.
    Upplev Fjällräv bokas via Saxnäsgården och efter bokning kontaktas den besökande av Stalo Adventures. Boende antingen med hotell- eller vandrarhemsstandard.

Relaterade artiklar