Västerbotten – en plats att landa på

Under våren är flera nya direktflyg på ingång, bland annat Amsterdam – Skellefteå. (2017)

Både den internationella och nationella efterfrågan på resor till Västerbotten och Swedish Lapland ökar stadigt. Under december  stod det klart att ett nya direktflyg kommer att flyga sträckan Amsterdam–Skellefteå, Stockholm–Skellefteå och Lycksele–Stockholm. Det blir en flygande vår!

Den internationella satsningen är ett samarbete mellan Skellefteå Airport, Visit Skellefteå, Region Västerbotten Turism och Swedish Lapland Visitors Board tillsammans med GoTo Nordics.

Flygningarna är redan nu bokningsbara, och kommer att genomföras två gånger i veckan, måndagar och torsdagar, mellan 1 juni - 29 juni 2017. Under kommande fem år kommer flygningarna successivt att ökas.

– Vi är jätteglada över denna etablering och detta samarbete. Det finns en stor efterfrågan på resor från Holland till norra Sverige och dessutom är Amsterdam en fantastisk stad att besöka för oss norrlänningar. Detta hoppas jag innebär att nya linjen blir en succé, avslutar Skellefteå Airports VD Robert Lindberg.

I samma veva kom också Norwegian med den goda nyheten att sträckan Stockholm-Skellefteå kommer trafikeras hela tre gånger dagligen från mars. Biljetter finns redan nu tillgängliga. 

Sist men inte minst släppte Lycksele flygplats nyheten att de utökar med både flygningar och flygstolar. Fler direktturer kommer gå till Stockholm, och två av de dagliga turerna kommer dessutom att rymma 68 istället för tidigare 33 passagerare. Snart kommer även en flygrutt att gå från Gällivare via Lycksele på lördagar. 

Vi har mycket att se fram emot under våren. In och boka, ut och flyg!

 

Mer information

Relaterade artiklar