Lycksele

Lycksele djurpark är en klassiker för hela familjen. Härligt blöt blir man på Ansia Badpark. Marknad i Lycksele betyder folkfest och tusentals besökare – den arrangeras två gånger om året. Motorveckan är en annan häftig publikdragare.

Idag är Lycksele ett modernt och betydelsefullt centrum för handel i södra Lappland. Stadens parker, generösa grönytor och Umeälvens vattenflöde bidrar till att Lycksele är en vacker och trivsam sommarstad. På hembygdsområdet Gammplatsen kan besökaren uppleva historiens vingslag vid en vandring genom olika tidsepoker i områdets byggnader. Se Textilmuseet och Skogsmuseets basutställningar som visar skogsbruket från huggar- till maskinepok. Här visas dessutom en unik samling av samiska bruksföremål. På området finns även ett sameviste med traditionellt uppförda kåtor.

På Lycksele Djurpark kan du uppleva våra nordiska djur på nära håll. Här finns björnar, vargar, myskoxar, älgar, dovhjortar, sälar, bävrar, vildsvin med mera. Var med vid matningen av djuren eller lär känna husdjuren i Barnens djurpark. Här finns även en nöjespark med karuseller, flottar, linbana, elbåtar och mycket annat.

Roligt blöt kan man bli på Ansia Badpark, ett tempererat äventyrsbad i det fria. Här finns vattenrutschbanor, vågbad, bubbelbassänger med jetströmmar och virvelkanal, vattenkanoner, forsar och vattenfall.

Lycksele är också en härlig vinterstad. Besök gärna Skogsmuseet, Nallebjörnens lekland eller Djurparken som inför julen förvandlas till Julparken. Ta en skidtur, följ med på en skotersafari eller varför inte promenera i den vintriga staden och ta en shoppingrunda.

Mer information