Nordmaling

Nordmaling är havskommunen som erbjuder rofyllda naturupplevelser och ett fantastiskt fiske i älvar och hav. Olofsfors Bruk, Järnäsklubb och Kronören är populära besöksmål.

Nordmalings kommun är centrum mellan städerna - en oas mitt mellan Umeå och Örnsköldsvik. Här kan du njuta av såväl fartfylld action som rogivande natur både vinter och sommar. Havet, insjöar och älvar omgärdar dig och erbjuder utmärkta möjligheter naturnära aktiviteter som vandring, fiske, paddling, sol och bad. Öreälven och Lögdeälven är riktigt bra fiskeälvar.

Här finns Järnäshalvön med det gamla fiskeläget Järnäsklubb och Fårskärets familjevänliga havsbad med sin långa sandstrand. Söder om Nordmaling ligger skärgårdsområdet Kronören - Drivören. Här möter Västerbottens steniga moränkust den bördiga och klippiga Höga kusten. Sevärt är också Olofsfors bruk, ett av Sveriges bäst bevarade industriminnen.

För den som är intresserad av konst och hantverk finns ett varierande och inspirerande utbud. Varför inte boka ett besök i en konstnärsateljé eller besöka någon av butikerna. Nordmalings marknad, en del av Hemvändarveckan vecka 29, är också väl värt ett besök.

Mer information