Norsjö

En skön blandning av vildmarksliv och kultur- och industrihistoria väntar dig som besöker familjära Norsjö. Här kan du uppleva den norrländska naturen från ovan, ge dig ut på ett äventyr i vildmarken, spela golf, fiska och koppla av i naturskön miljö.

Kultur och naturintresserad. I Norsjö kommun finns ett brett utbud av aktiviteter och sevärdheter. 

Du kan ge dig ut på utflykt i naturen, plocka svamp och bär, fiska och se vilt. För den fiskeintresserade finns det inte mindre än 400 sjöar och vattendrag att upptäcka.

På Svansele Vildmarkscenter kan du delta i aktiviteter i den vackra naturen. Cykla på stigar, åka hundspann, köra en fyrhjuling, en snöskoter och avnjuta riktig vildmarksmat. Här kan du också uppleva en unik Vildmarksutställning där du kan se hundratals monterade djur i naturliga miljöer.

Den kulturintresserade får också snabbt sitt lystmäte stillat, bygden har gott om författare, konstnärer och hantverkare. Norsjö hembygdsområde och Dahlbergsgården i Bastutjärn är väl värda ett besök. På Norsjö promenadvänliga hembygdsområde finns svensk skidhistoria samlad i skidlöparmuseet och jaktmuseet speglar betydelsen som jakten haft i bygden. I Raggsjöliden kan du som besökare uppleva Torgny Lindgrens litterära landskap och vandra i författarens fotspår.

Passa också på att besöka inlandets stora charmiga volleybollturnering och folkfest Norsjö Beach.

Mer information

Norsjö