Sorsele

Besök Hembygdområdet och Inlandsbanemuseet. Ge dig ut på en båttur längs Vindelälven, paddla kanot, upplev ett fiske i världsklass, njut av ett vackert vinterlandskap.

Centrala Sorsele är lätt att upptäcka till fots, cykel eller spark. Vintertid är skidor, skoter och pimpelfiske populära aktiviteter. Är du intresserad av kultur besöker du Hembygdsområdet, tittar på bondgården, de samiska småbyggnaderna, utställningen i logen och tar en kopp kaffe i hembygdsgårdens café.

Turbåten Älvkungen tar med besökare på tur längs Vindelälven. Åk den historiska vägen mellan Sorsele och Gillesnuole kapell, eller en tur runt Sorseleholmen. Älvkungen är en kopia av den historiska turbåt som trafikerade Sorsele-Gillesnuole på Vindelälven från 1921 till 1938. Originalet kan man se på Sorseles hembygdsområde.

Missa inte Inlandsbanemuseet som är ett Kulturum som visar tiden då rälsbussen gick dagligen och väskor polletterades över hela landet. Här berättas historien om 1289 km järnväg, men också historien om människors drömmar - och besvikelser.

Flugfiske är en stor sak här. Inom en timmes bilfärd är det möjligt att uppleva fiske i världsklass, oavsett om du vill fiska efter harr, öring, röding, lax eller gädda och oavsett om du vill fiska i stora sel, fjällsjöar eller små strömmande bäckar. På Fiskecentrum i Sorsele och Ammarnäs får du hjälp med ditt fiskeäventyr. Här finns också fina vatten för kanotfärder.

Sevärda naturreservatet Gimeguolts som har en lång kanjon kantad av urskog och sandstränderna på Skibbikudden är populära besöksmål på sommaren. Nalovardo med utförsåkning vintertid och lättare vandring under sommaren, är ett annat besöksmål inom någon mils radie från Sorsele.

Mer information

Sorsele