Vännäs

Här möts Vindelälven och Umeälven. Du kan shoppa konsthantverk, äta himmelskt god glass med smak av både älgört och Västerbottensost och uppleva hela länets motorhistoria.

I Vännäs är naturupplevelserna nära. Här kan du som besökare vandra längs någon av de vackra lederna, se och uppleva de vackra älvarna Vindelälven och Umeälven, de fågelrika sjöarna i Brån och Jämtböle, fiska, paddla kanot och delta i aktiva upplevelser i naturen.

Sommartid finns det gott om härliga badplatser, besök ett insjöbad eller familjevänliga Vännäsbadet, ett av Norrlands största tempererade utomhusbad.

Vintertid finns välpreparerade elbelysta skidspår, skicrossbana och en skidanläggning på Middagsberget med två liftar, två nedfarter och Sveriges bästa halfpipe. Här finns också flera långa och välskyltade snöskoterleder som tar snöskoteråkaren till fina utflyktsplatser.

Vännäs Motormuseum med sin flyg- och motorhistoriska utställning i tidstypisk miljö med 1900-talets bilar, flygplan, motorcyklar, mopeder, båtmotorer, motorsågar, brandkårs- och järnvägshistoria, leksaker med mera är ett sevärt besöksmål. Byggnadsminnet Vännäs Läger med regementsbyggnader från 1900- talets början är ett annat.

Ett besök på Slöjdarnas hus tillhör också en av höjdpunkterna. Här kan du som besökare uppleva och köpa kvalitetsslöjd i alla former, skapad av hantverkare från orten och länet. Här finns också sevärda och inspirerande utställningar i galleriet.

I Vännäs hittar besökaren ett utbud av unika butiker som inspirerar till shopping. Butiker med allt från antikviteter till kläder och hantverk. Passa också på att besöka de populära evenemangen, exempelvis Vännäsdagarna i juli, gatufesten med marknad, hantverk, underhållning, musik, dans och tivoli.

Mer information

Vännäs