Vindeln

Här kan du uppleva vacker natur, bad, forsränning, fiske och mycket mer. Allt med den orörda och vackra Vindelälven som fond. Buberget är Vindelns egen skidbacke med allt från familjebacke till off pist-åkning.

Vindelforsarna vid Vindeln är ett av Vindelälvens allra största och mäktigaste forslandskap. Mest storslagna är forsarna under högvattenperioden i mitten av juni, men området bjuder besökare på fantastiska naturupplevelser under alla årstider. Forsområdet är tillgängligt genom vandringsleder med broar hängandes över det dånande vattnet. Mäktigt!

Vid kvarnområdet i Vindeln finner du Degerfors Qvarn, som uppfördes 1888. Kvarnhuset timrades och bestod av nuvarande byggnadskropp med undantag av kraftstationsrummet som tillkom omkring 1920 och frörenseriet som byggdes 1927. Här bedrivs på sommaren Konst i kvarn, en intensiv konstutställningsverksamhet med ett sextiotal bildkonstnärer och skulptörer.

Vindelälvens naturcentrum, som ligger på nedre våningen på Hotell Forsen, informerar om och levandegör Nationalälvens natur, kultur och friluftsliv. Sommartid finns turistinformation.

Vintertid ligger ortens egen skidbacke Buberget på några kilometerns avstånd. Här finns både röda och gröna pister samt vintercamping för husvagnar.

Med bil tar det bara 45 minuter att resa till Vindeln från Umeå. Du kan också åka buss eller tåg.

Mer information

Vindeln