En riktigt bra sommar för Västerbotten (2019-10-07)

Siffror från Tillväxtverket visar att antalet gästnätter i Västerbotten ökade med totalt 7 procent under juni till augusti 2019 jämfört med samma period 2018.

En riktigt bra sommar för Västerbotten

 

Siffror från Tillväxtverket visar att antalet gästnätter i Västerbotten ökade med totalt 7 procent under juni till augusti 2019 jämfört med samma period 2018.

 

Av totalt 809 367 kommersiella gästnätter såldes 527 936 till svenskar och 281 431 till besökare från utlandet. Siffrorna visar på en ökning av svenskar med 8 procent och de utländska gästnätterna ökade med 5 procent jämfört med samma period 2018.

- Det är ett mycket glädjande besked. Siffrorna visar på att många väljer att tillbringa sin semester i Sverige. Dessutom arbetar allt fler turismföretag i Västerbotten aktivt med kvalitetsutveckling och det ger resultat, säger Annika Sandström, regionturismchef på Region Västerbotten.

Region Västerbotten Turisms arbete med kvalitetsutveckling hos turismföretagen bygger på att sprida kunskap kring hållbarhet och omvärldsbevakning. Med Sandström i spetsen möts entreprenörer, organisationer och den regionala turismorganisationen för att tillsammans utveckla långsiktigt hållbar turism. Genom Region Västerbotten Turism förses alla med kunskap, statistik, nyheter och trender inom turism.

- Vårt uppdrag är att verka för en hållbar besöksnäring i Västerbottens län och vi tror på ett fortsatt gemensamt arbete för att skapa förutsättningar för länets turismföretag, avslutar Annika Sandström.

Mer information om statistiken hos Tillväxtverket

För mer information

Annika Sandström
Regionturismchef, Region Västerbotten
070-550 16 08, annika.sandstrom@regionvasterbotten.se

Presskontakt

Olivia Collin
Strateg externa relationer, Region Västerbotten
073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se