Cykling

Cykling bara växer som motionsform och i Västerbotten blir upplevelsen riktigt häftig. Downhill utför fjället är en riktig adrenalinkick. Vyerna och naturen ger själen sitt, samtidigt som du bränner kalorier.

På cykel är det lätt och roligt att upptäcka nya omgivningar i Västerbotten. Samtidigt som du får bra träning.  Dessutom går det att hyra all utrustning på plats i många fall – så att du slipper krångla med egen cykel.

Från de actionfyllda ledarna utför fjällen till de bördiga rullstensåsarna och stillsamma lederna längs älvarna. Här finns också vackra landsvägar med varierande och växlande miljöer, som gjorda för att ge kropp och själ ny energi.

Saxnäs erbjuder cyklar avsedda för fjällturer. Och i området runt Stekenjokk, 50 km nordväst om Saxnäs, finns några av landets allra bästa fjällcykelleder. En särskild cykelkarta över området får du hos Vilhelmina Turistinformation.

Umeå är en cykelstad och cykelentusiasterna är många. På Nydala friluftsområde kan man cykla på en mysig grusväg runt Nydalasjön eller cykla i cykelparken. Strax utanför Umeå finns SCA Arena, en arena främst för cykling, det finns knattebana för de allra minsta, en av Sveriges största dirtparker, nya cross countryslingor, arenaplan, teknikområde och även en cykeltvätt.  

Fler tips till dig som vill cykla i Västerbotten finner du nedan.

Mer information