Snöskoter

Låt en skoterled ta dig rakt i vildmarken. Skotersafari är en mäktig upplevelse där du kommer nära vinterlandskapet och kan nå svårtillgängliga platser.

Det är inte i alla länder du kan susa fram över ett gnistrande snölandskap på en skoter. Men i Sverige går det. Och i Västerbotten är spåren suveräna – genom idylliska skogsmarker och över öppna vidder. Det är faktiskt möjligt att ta sig hela vägen från kust till fjäll på skoter. Har du inte egen skoter så finns flertalet turistföretag erbjuder allt från att hyra skoter och utrustning till paketerade utflykter och kurser. Se länkar nedan.

Turistbyråerna kan hjälpa dig med kartor och ledbeskrivningar. När du behöver göra ett depåstopp, fylla tanken och fika väntar ett flertal fina skotercaféer på ditt besök.

Att köra skoter innebär också att man har ett ansvar att framföra fordonet enligt lagar och regler och värna om vår natur så man inte förstör något. Här i artikeln "Skotervett och etikett"  har vi samlat en rad länkar där ni kan läsa mer om vad som gäller när ni kör skoter i vår vackra natur.

Mer information